ceturtdiena, 2013. gada 28. februāris

trauku veidi un pielietojums

Šaubos ka visi no mums zin kas ir virtuves trauki, Tad nu iepazīstināsim ar to kas ir virtuves trauki .
Virtuves traukus var iedalīt šādi:
1. dažādi katkli vārīšanai un cepšanai.
2. pannas cepšanai.
3. bļodas, šķīvji un krūzītes sagatavošanas darbiem.
4. produktu smalcināšanas piederumi.
5. atsevišķu ēdienu gatavošanas piederumi.

Protams, ar virtuves traukiem tikai neiztikt, ir jau arī citi trauki un pielietojums tiem.
Ēdienu pasniegšanai ieteicams izvēlēties servīzes. Tad var vieglāk skaisti noformēt galdu, jo trauki gan pēc formas, gan pēc rotājuma ir savstarpēji saskaņoti. Parasti pusdienu, kadijas un tējas servīzes paredzētas 6 vai 12 personām. Bez servīzes traukiem vajadzīgi arī galda piederumi- ēdamkarotes, tējkarotes, dažādas glāzes, deserta trauki u.c
iegādājoties dažādus traukus un piederumus, jāskatās ne tikai uz to cenu, bet arī kvalitāti. trauku kvalitāti nosaka materiāls, no kura tie izgatavoti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru